Search
Close this search box.

2018-2019 metų Telšių rajono atvirų vyrų krepšinio pirmenybių nugalėtoja – Upynos komanda

Kovo 23 d. baigėsi beveik penkis mėnesius vykusios Telšių rajono atviros vyrų krepšinio pirmenybės, kuriose šiemet dalyvavo dešimt komandų. Nauja tai, kad šiose pirmenybėse dalyvavo kaimyninio – Plungės rajono komanda.

Komandos rungtyniavo penkiais etapais. Pirmame etape buvo žaidžiama rato sistema, antrame etape komandos, pogrupiuose užėmusios 1-6 vietas, sudarė A pogrupį, o 7-10 vietas – B pogrupį ir rungtyniavo tarpusavyje vieno rato sistema.

Trečiame etape B pogrupio komandos, užėmusios 7-8 vietas, pateko į atkrintamąsias varžybas kartu su A pogrupio šešiomis komandomis kovoti dėl medalių iš vienerių rungtynių. B pogrupio komandos, užėmusios 9-10 vietas, iškrito iš tolimesnių kovų ir baigė rajono vyrų krepšinio pirmenybes.

Ketvirtame etape komandos poromis buvo skirstomos tokia tvarka: pirma pora (1-8), antra pora (2-7), trečia pora (3-6), ketvirta pora (4-5) vietas iškovojusios komandos.

Toliau pusfinalyje pirmos poros nugalėtojas rungtyniavo su ketvirtos poros nugalėtoju. Antros poros nugalėtojas rungtyniavo su trečios poros nugalėtoju.

Paskutiniame etape pusfinaliuose pralaimėjusios komandos rungtyniavo dėl trečios vietos, laimėjusios komandos – dėl pirmos vietos.

Finalinių rungtynių dieną dėl trečios vietos kovojo ,,Bumsass“ ir ,,Durpynai“. Pergalę rezultatu 92:63  šventė ,,Bumsass“.

Kovoje dėl pirmos vietos susitiko praėjusių metų vyrų krepšinio pirmenybių nugalėtoja Upynos komanda su antros vietos laimėtoja – ,,Grifo“ komanda. Rezultatu 82:61 pergalę iškovojo Upyna ir trečius metus iš eilės tapo Telšių rajono vyrų krepšinio pirmenybių nugalėtoja.

Finalinę dieną vyko tritaškių metimo bei dėjimo į krepšį konkursai. Tritaškių metimo konkursą trečius metus iš eilės laimėjo Ainaras Budginas (,,Bumsass“), įmetęs 17 taškų.

Dėjimo į krepšį konkurso nugalėtoju tapo Matas Alseika („Telšių gaisrinė“).

Komandas pasveikino ir apdovanojo Telšių rajono savivaldybės meras Petras Kuizinas bei Telšių rajono savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vyr. specialistas Vygantas Macevičius.

Komandai nugalėtojai ir prizininkėms buvo įteikti medaliai ir taurės. Prizais apdovanoti pirmenybių finalinio ketverto varžybų komandų geriausi žaidėjai, kuriuos atrinko komandų vadovai. Į simbolinį žaidėjų penketą pateko šie žaidėjai: Matas Domkus (Upyna), Gražvydas Mockus (Upyna), Lukas Ronkys („Grifas“), Artūras Kazlauskas („Bumsass“), Mindaugas Stonkus („Durpynai“), MVP žaidėju išrinktas Gintaras Kukanauskas (Upyna).

Atminimo prizai įteikti finalinio ketverto teisėjams Henrikui Majui ir Mantui Petruliui.

Už paramą vykdant pirmenybes dėkojame Telšių rajono savivaldybei.

                                                                                                                       Telšių SRC informacija

Facebook
Vertimas »